Objavljeno: 22.Februar.2008 ob 13:11 | IP shranjen
|
|
|
Pisana solata s puranjim nabodalom
Za 1 osebo potrebujete: 180 g puranjega fileja, 1
vejico koperca, 3 čajne žličke olja (repičiniga), 2 čajni žlički limoninega
soka, poper, sol, po 1 rumeno in rdečo paprika, 2 stebli mlade čebule, 1/2
glave rdečega radiča, 4 liste nakodrane solate, 1 žlico belega balzamičnega
kisa.
PRIPRAVA:
1. Meso najprej oplaknite, nato osušite in narežite na 3 cm velike kocke, ki jih
nanizate na leseno paličico. Koperc oplaknite, osušite in ga na drobno
sesekljajte. Nato ga zmešajte z 1 čajno žličko olja, 1 čajno žličko limoninega
soka in poprom. Prelijte preko nabodala in pustite stati približno 20 minut. Po
10 minutah nabodalo obrnite.
2. Papriko in mlado čebulo očistite in narežite. Papriko na kocke, mlado
čebulo pa na koleščka. Nakodrano solato in radič operite, osušite in natrgajte
na grižljaj velike kose. Kis zmešajte z 1 čajni žličko limoninega soka, soljo,
poprom in preostalim oljem. Papriko, mlado čebulo in listnato solato prelijte s
prelivom in naložite na krožnik.
3. Ražnjič odcedite in ga v vroči ponvi med stalnim obračanjem pecite 5
minut. Ražnjič nato priložite k solatnemu krožniku.
__________________ Osebna svetovalka za prehrano in zdravo življenje
|